Нарече Клаус Йоханис най-токсичния държавен глава който Румъния е имала Румънският

...
Нарече Клаус Йоханис най-токсичния държавен глава който Румъния е имала Румънският
Коментари Харесай

Свалената Дънчила иска да е президент

Нарече Клаус Йоханис най-токсичния държавен глава който Румъния е имала
 

Румънският министър председател Виорика Дънчила, която бе свалена от власт преди дни, разгласи, че се кандидатира за президент, съобщи Българска телеграфна агенция. В четвъртък държавното управление на СДП, ръководено от Дънчила, беше свалено с избор на съмнение, импортиран от шест опозиционни партии. Президентът Йоханис стартира съвещания с парламентарните партии за сформиране на ново държавно управление, като съобщи, че евентуално то ще бъде образувано от или към Национално-либералната партия (НЛП).

В същото време в Румъния стартира публично акцията за президентските избори, чийто първи кръг ще се състои на 10 ноември, а вторият - на 24 ноември. Право на глас на тези избори имат близо 19 млн. души в страната и чужбина.

Дънчила, която е водач на Социалдемократическата партия (СДП), показа 10 целта на програмата си, в това число икономическо развиване, обществено включване, бистрота на президентската институция, развиване на инфраструктурата и други.

„ Вярвам, че е пристигнало времето една жена да получи шанса да внесе равновесие сред институциите, належащо за благосъстоянието на хората. Борбата, която повеждам в този момент, е за всеки румънец, който желае да живее в мир, който желае по-добър живот, непоклатимост и сигурност в страната си ”, съобщи Дънчила. Тя насочи обвинявания към сегашния президент Клаус Йоханис, наричайки го „ най-токсичния президент, който Румъния некога е имала ”.

По думите ѝ Йоханис „ се е обърнал против румънците, блокирал е държавното управление, подигравал се е с конституцията и решенията на Конституционния съд ”.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР